Noves Funcionalitats SIGMA
L’acord entre les Universitat Pompeu Fabra, Autònoma de Barcelona, Autònoma de Madrid i de les Illes Balears, entre SIGMA i els Fons Europeus es va fer efectiva el 31 de gener del 2022 pel desenvolupament d’un nou sistema de gestió acadèmica electrònica.
L’empresa SIGMA, entitat sense ànim de lucre, i que forma part d’un conglomerat d’universitats públiques nacionals, desenvolupa sistemes informàtics de gestió universitària. El que s’ha pretès en aquest projecte és introduir noves funcionalitats, modernitzar la gestió acadèmica en línia amb SIGMA com a contractista.
La subvenció d’aquesta investigació del sistema informàtic de gestió universitària va estar proporcionada per part dels Fons Europeus, Next Generation EU, al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
La data d’inici d’aquest projecte es va iniciar el setembre del 2021. La seva finalització es pretén que sigui el desembre del 2023. La universitat que coordina les accions entre SIGMA i la resta d’Universitats és la Universitat Pompeu Fabra, mentre que la resta d’institucions educatives són participants del programa.
Els principals objectius de la remodelació del sistema informàtic acadèmic és millorar l’accessibilitat i usabilitat, gestió transversal de l’acreditació de nivells d’idiomes, millora de processos de doctorat, major autonomia a les universitats per modificar models de certificats, gestió de l’expedient electrònic, gestió de pràctiques externes de mobilitat, estudi i disponibilitat d’un model cloud privat, catàleg de serveis per a donar suport a l’administració electrònica, suport per l’analítica de dades i prediccions, millores de reserves i gestions d’espais, millora de la gestió de la investigació i producció científica, plataforma d’interoperabilitat d’estudis interuniversitaris i serveis personalitzats per a la comunitat universitària en estudis propis.
Així mateix, també es pretén evolucionar en la integració de les institucions en la xarxa Erasmus Without Paper, integracions de l’aplicació amb eines antiplagi, aplicació del registre GEISE i el sistema de publicació de tesis TESEO.
De tal manera, l’aportació dels Fons Europeus corresponen per a la UIB en transferència a SIGMA com a contractista de la renovació i modernització del sistema de gestió acadèmica en una quantia de 98.305,00 euros.
Les condicions de SIGMA en col·laboració amb les universitats i en el cas de la UIB és que haurà de remetre una memòria cada trimestre, les llicències són exclusivament 100% de la UIB, així com la propietat intel·lectual del sistema informàtic de gestió acadèmica de la mateixa SIGMA.